Zoekoplossing van Searchine voor marketeers

Als marketeer besteed je veel tijd en geld aan het optimaliseren van je online vindbaarheid en het schrijven van pakkende teksten. Logisch, want je wilt dat bezoekers op jouw website terecht komen en dat ze daar blijven. Toch is het aanbieden van een goede interne zoekfunctie op je website minstens zo belangrijk. Bezoekers die de zoekoplossing gebruiken, zitten meestal al in een laat stadium van het beslissingsproces. Ze weten welke informatie ze nodig hebben en als ze deze informatie gevonden hebben, zijn ze klaar om te converteren.

Maken of breken?

Zoeken op een website kan de klantervaring maken of juist breken. Bezoekers die de informatie die ze zoeken niet binnen een paar seconde kunnen vinden, verlaten je website ontevreden. Bezoekers die de zoekfunctie gebruiken, hebben al de intentie om te converteren. Het is dus zonde om deze waardevolle bezoekers te verliezen. Door de verschillende mogelijkheden die Searchine biedt, verzekeren we dat onze zoekfunctie de zoekervaring maakt. Searchine Site Search maakt de zoekoplossing door de volgende punten: 

1. Voldoet aan verwachtingspatroon

Bezoekers zijn gewend geraakt aan krachtige zoekfunctionaliteit op websites als bijvoorbeeld Google, Facebook, Marktplaats en Funda. Dit is voor veel bezoekers de standaard geworden. Searchine Site Search voldoet aan dit verwachtingspatroon. Na het intypen van maar een paar letters komt de zoekoplossing van Searchine al direct met resultaten, zonder naar een aparte pagina te gaan. Een aparte pagina met zoekresultaten tonen is alleen relevant als de gebruiker daarmee kan door filteren of extra functionaliteit krijgt. Searchine maakt gebruik van synoniemen, wat betekent dat ook woorden met dezelfde betekenis gevonden worden. Maakt je bezoeker een typefout? Ook met typefouten wordt je content gevonden. De zoekfunctie van Searchine is dus super gebruiksvriendelijk en snel. 

2. Inzicht in website fouten

Searchine crawlt een website ten behoeve van het indexeren van de content. Tijdens dit proces worden fouten op de website vastgesteld en daardoor kunnen we waardevolle inzichten geven over mogelijke problemen binnen de website. Hierdoor is Searchine ook een waardevolle bron op de gezondheid van je website te controleren. 

Relevante content aanbieden

Naast dat Searchine inzicht geeft in website fouten, geeft Searchine ook complete informatie over het zoekgedrag van de bezoekers. Zo krijg je inzicht in wat bezoekers verwachten te vinden op je website. Met deze inzichten creëer je de mogelijkheid om de informatie aan te passen aan de verwachting van je bezoekers. Ontbrekende informatie kan worden toegevoegd en informatie die niet prominent genoeg aanwezig is, kan worden aangepast. Zo zorg je ervoor dat de zoektocht voor de volgende bezoeker, die naar dezelfde informatie opzoek is, makkelijker en sneller gaat.

3. Zoekfilters

Als je website veel webpagina's heeft, zijn er meestal ook veel zoekresultaten. Searchine biedt zoekfilters aan, waardoor het zoeken voor bezoekers nog eenvoudiger wordt.

4. Relevante content aanbieden op 404-pagina's

Het is ontzettend frustrerend om op een link te klikken en uiteindelijk terecht te komen op een 404-pagina, waarvan je dacht dat het relevante informatie zou bieden. Searchine biedt functionaliteit in de vorm van een “widget” aan om op basis van de URL, die niet meer bestaat, relevante content te tonen. Zo kan je bezoekers verder helpen en voorkomt het verlies van bezoekers.

5. Boosting

Zoekresultaten kunnen aangepast worden door middel van het boosten op basis van pagina condities. Zo kan je pagina's met conversiedoelen hoger laten terugkomen in de zoekresultaten.​

6. Meerdere (sub)domeinen doorzoekbaar maken

Searchine maakt het mogelijk om meerdere (sub)domeinen doorzoekbaar te maken. Heb jij verschillende (sub)domeinen? Laat deze dan samen komen in de zoekresultaten. 

Wil je Searchine uitproberen?

Eerst zien, dan geloven. Wij bieden daarom een vrijblijvende persoonlijke demo aan waarin jij zelf de kracht van Searchine kan ervaren en eventuele vragen over ons product kunt stellen. 

Vraag gratis demo aan

Relevantere informatie aanbieden

Na de implementatie van Searchine Site Search kan de brandweer relevantere content aanbieden door inzicht in zoekgedrag, heeft de website meer organisch verkeer, heeft de website minder website uitstappen en kunnen bezoekers eenvoudiger zoeken met filters. 

Bekijk deze case
Twee websites, één zoekfunctie

Na het implementeren van Searchine Site Search zijn meerdere websites binnen één domein doorzoekbaar, is de conversie verdubbeld, is er door inzicht in websitefouten meer organisch verkeer en zijn er minder website uitstappen. 

Bekijk deze case
Betere website prestaties

Met Searchine Site Search zijn er minder website uitstappen, is de hele website doorzoekbaar, wordt de server niet meer zwaar belast, kunnen bezoekers eenvoudiger zoeken door filters en wordt er relevante content getoond op 404-pagina’s.

Bekijk deze case

Searchine Site Search geeft ons inzicht in wat bezoekers op onze website verwachten, waardoor we continu kunnen inspelen op de actuele behoefte en de website in alle opzichten kunnen optimaliseren.
De brandweer