Twee websites, één zoekfunctie met Searchine

Sleeptrade houdt zich bezig met het creëren van een optimale slaapomgeving. Via hun website, Beddenspecialist.nl, worden er slaapadviezen gegeven voor een goede nachtrust. Maar niet alleen het kiezen van het juiste bed, box of matras is belangrijk voor een goede nachtrust.  Het materiaal waar bedtextiel van gemaakt is, heeft ook effect op je nachtrust. Daarom heeft Sleeptrade naast Beddenspecialist.nl nog een webshop dat kwalitatieve bedtextiel verkoopt.

2 x

zo veel conversie

12 %

minder website uitstappen

2 x

zo veel zoekverfijningen

Meerdere websites doorzoekbaar

Veel bezoekers zochten via Beddenspecialist.nl naar producten die alleen op de webshop worden aangeboden. Deze producten werden via de oude zoekmachine op Beddenspecialist.nl niet gevonden, omdat de webshop via een andere content management systeem (CMS) is gebouwd. Hierdoor stapte bezoekers uit en liep de webshop converteerders mis. Na de implementatie van Searchine Site Search op Beddenspecialist.nl krijgen bezoekers die de zoekfunctie gebruiken, ook zoekresultaten van de webshop te zien. Als bezoekers op een zoekopdracht van de webshop drukken, worden ze direct doorgestuurd naar de webshop. Op deze manier worden bezoekers beter geholpen bij het vinden van de juiste content en blijven bezoekers binnen het domein van Sleeptrade. 

Verdubbeling van conversie

Na de implementatie van Searchine Site Search op Beddenspecialist.nl, is de conversie na het uitvoeren van een zoekopdracht verdubbeld. Bezoekers die gebruikmaken van een zoekfunctie weten al waarnaar ze op zoek zijn. Als ze deze informatie hebben gevonden, is de kans groot dat ze converteren. Doordat Searchine Site Search uitgebreide pagina informatie geeft, weten bezoekers sneller of een zoekresultaat aan hun verwachting voldoet. 

Minder website uitstappen

Beddenspecialist.nl heeft 12% minder website uitstappen na het uitvoeren van een zoekopdracht met Searchine Site Search. Maar liefst 85% van de bezoekers klikt een zoekresultaat aan na het uitvoeren van een zoekopdracht. Door de uitgebreide pagina informatie die Searchine Site Search geeft, weten bezoekers sneller of een zoekresultaat aan hun verwachting voldoet.

Verdubbeling zoekverfijningen

Daarnaast is er ook een ruime verdubbeling van het aantal zoekverfijningen. Doordat je in Searchine direct bij het zoeken al je zoekresultaat ziet, kun je direct je zoekopdracht aanscherpen. Dat gedrag zie je ook terug in de statistieken. Dit is een stuk klantvriendelijker dan de faciliteit die ze eerst hadden.

Geen dubbele content in zoekresultaten

De website van Beddenspecialist.nl heeft veel content dat bij alle 30 vestigingen steeds terugkomt. In Searchine heeft Beddenspecialist.nl het zo ingericht dat deze dubbele content niet getoond wordt en dan alleen die versies van de pagina's die hoog moeten ranken ook daadwerkelijk getoond worden. De lijst met zoekopdrachten is dan ook een stuk relevanter.

 

Bekijk hier zoekoplossing van Searchine op Beddenspecialist.nl

 

De website van Beddenspecialist is gebouwd door True People.

Wij zien interessante ontwikkelingen na de implementatie van Searchine. De conversie na het uitvoeren van een zoekopdracht is zo goed als verdubbeld. Bezoekers vinden dus sneller de juiste informatie op de site waarna ze tot een conversie overgaan. Doordat je in Searchine direct bij het zoeken al je zoekresultaat ziet, kun je direct je zoekopdracht aanscherpen. Dit is een stuk klantvriendelijker dan wat we eerst hadden.

Geïnteresseerd in Searchine?

Wij vertellen graag wat Searchine kan betekenen voor jouw organisatie.
Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Neem contact op