Over Searchine

Searchine wil zoektechnologie eenvoudiger en bereikbaar maken en gelooft in het verhogen van conversies met behulp van supersnelle krachtige en relevante zoekfunctionaliteit.

Krachtige zoekfunctionaliteit

Bezoekers verwachten steeds sneller de juiste informatie te kunnen vinden op websites. Wordt de juiste informatie niet gevonden, dan haken deze af. Ze zijn gewend geraakt aan krachtige zoekfunctionaliteit op websites als bijvoorbeeld Google, Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, Marktplaats en Funda. Wij zijn van mening dat een interne zoekfunctie op je website net zo krachtig moet zijn.

Het ontstaan van Searchine

Wij ervaren het probleem dat de standaard interne zoekoplossingen voor verschillende CMS-pakketten niet bieden wat bezoekers verwachten. Ze zijn vaak beperkt, waardoor snelle en relevante resultaten achterwege blijven. Vaak gaat er veel kostbare ontwikkeltijd verloren door het (door)ontwikkelen van de interne zoekfunctie. Ook bieden de beschikbare online-oplossingen niet de gewenste integratiemogelijkheden en zijn deze vaak erg kostbaar. Er is vaak nog steeds technische kennis nodig van het product om tot een krachtige zoekfunctie te komen. Daarom zijn wij zelf begonnen met het ontwikkelen van dit product.

Search as a Service

Searchine wordt geleverd als een Search as a Service (SaaS) oplossing. Dit betekent dat de afnemer van  Searchine geen omkijken heeft naar de achterliggende techniek, opslag en continuïteit van de aangeboden zoekfunctie. Searchine biedt een aantal ready-made widgets welke eenvoudig op websites geplaatst kan worden. Er is minimale technische kennis nodig en het past op iedere website, dit is niet afhankelijk van het gebruikte CMS.