Relevantere informatie aanbieden met Searchine

Niet alleen het blussen van branden en het verlenen van hulp zijn taken van de brandweer. De brandweer zet de website in om het veiligheidsbewustzijn van bezoekers te vergroten. Brandweer.nl heeft veel content op de website staan, waardoor het soms lastig is voor bezoekers om snel de juiste informatie te vinden. Een gebruiksvriendelijke zoekfunctie is daarom van groot belang. 

76 %

minder uitstappen

31 %

meer organisch verkeer

35 %

minder verschillende pagina's bekeken

Minder website uitstappen

Na het implementeren van Searchine Site Search heeft brandweer.nl 76% minder website uitstappen. Dit betekent dat bezoekers vaker op tenminste één van de zoekresultaten klikt na het uitvoeren van een zoekopdracht. Door de uitgebreide pagina informatie die Searchine Site Search geeft, kunnen bezoekers sneller bepalen of een zoekresultaat aan hun verwachting voldoet. Ook bekijken bezoekers nu minder pagina’s nadat ze resultaten voor de zoekterm hebben ontvangen, want ze vinden eerder de relevante pagina. 

Meer organisch verkeer

Searchine Site Search geeft inzichten in websitefouten, zoals 404-pagina's en doodlopende links. Op basis van deze inzichten kunnen de web editors van brandweer.nl de websitefouten verbeteren, wat positieve invloed heeft op de organische vindbaarheid. Het organisch verkeer is met 31% gestegen na het implementeren van Searchine Site Search.

Relevantere content aanbieden

Searchine Site Search geeft naast inzicht in websitefouten, ook inzicht in wat bezoekers zoeken via de zoekfunctie. Met deze inzichten weten de web editors wat bezoekers verwachten te vinden op brandweer.nl en kunnen ze inspelen op hun actuele behoefte. Hierdoor vinden bezoekers niet alleen sneller relevante informatie door Searchine Site Search, maar geeft brandweer.nl ook relevantere content.

Eenvoudiger zoeken met filters

Brandweer.nl heeft veel informatie op de website staan. Hierdoor zijn er ook veel zoekresultaten. Met Searchine Site Search biedt de brandweer zoekfilters aan, waardoor het zoeken voor bezoekers nog eenvoudiger wordt. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld filteren op regio, zodat ze alleen content krijgen over de regio waar ze zich in bevinden. Daarnaast kunnen bezoekers ook per categorie zoeken, zoals op nieuws, evenementen, informatie, et cetera. 

Bezoekers het zo makkelijk mogelijk maken

Het doel van brandweer.nl is helder: bezoekers informeren over brandveiligheid. Door de zoekoplossing van Searchine een prominente plek op de website te geven, wordt de zelfstandigheid van de bezoeker bij het vinden van antwoorden op vragen verhoogt. Zo wordt het bezoekers zo makkelijk mogelijk gemaakt om de juiste informatie te vinden. 

 

Bekijk hier de zoekoplossing van Searchine op brandweer.nl

Searchine Site Search geeft ons inzicht in wat bezoekers op onze website verwachten, waardoor we continu kunnen inspelen op de actuele behoefte en de website in alle opzichten kunnen optimaliseren.
De brandweer

Geïnteresseerd in Searchine?

Wij vertellen graag wat Searchine kan betekenen voor jouw organisatie.
Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Neem contact op