Betere website prestaties met Searchine

Scholen in de Kunst (SidK) wil kinderen, jongeren en volwassenen in contact brengen met kunst en cultuur. Via www.scholenindekunst.nl kunnen zij zich inschrijven voor cursussen. Naast het aanbieden van verschillende cursussen biedt de website nog meer, zoals informatie over kunst en cultuur in het onderwijs en de door SidK georganiseerde activiteiten in de omgeving. De website van Scholen in de Kunst bestaat uit veel webpagina’s, waardoor het snel vinden van de juiste pagina lastig kan zijn voor bezoekers. Een goede zoekfunctie op de website is daarom van noodzaak.

68 %

minder website uitstappen

31 %

vaker zoekfunctie gebruikt

32 %

minder verschillende pagina's bekeken

Sneller bij de juiste informatie

De zoekfunctie van SidK was traag en kwam niet met relevante informatie, waardoor een groot deel van de bezoekers de website verliet nadat de zoekresultaten verschenen. Om deze reden hebben wij Searchine Site Search op de website van SidK geïmplementeerd. Met de zoekoplossing van Searchine zijn er 68% minder website uitstappen nadat bezoekers de zoekresultaten te zien krijgen. Bezoekers klikken dus vaker op tenminste één van de aangeboden pagina’s in de zoekresultaten. Doordat Searchine Site Search uitgebreide pagina informatie geeft, weten bezoekers sneller of een zoekresultaat aan hun verwachting voldoet. Ook worden er 32% minder verschillende pagina’s bekeken na het uitvoeren van een zoekopdracht. Als bezoekers meteen de juiste pagina hebben gevonden, hoeven ze niet verder te zoeken. De interne zoekfunctie van Scholen in de Kunst wordt 31% vaker gebruikt.

Gehele website doorzoekbaar

De informatie op de website van SidK komt deels uit het Umbraco CMS en deels uit een secundair systeem. De standaard zoekfunctie die SidK eerst had, crawlde alleen de content uit het CMS. Hierdoor was de informatie uit het secundair systeem niet doorzoekbaar. Searchine doorzoekt alle informatie dat op een pagina staat, waardoor de gehele website doorzoekbaar is. Doordat Searchine Site Search zelf de website doorzoekt, wordt de server niet meer zwaar belast. Dit zorgt voor ontlasting van de infrastructuur.

Eenvoudiger zoeken met filters

De website van SidK heeft veel webpagina's. Hierdoor zijn er meestal ook veel zoekresultaten. Door middel van Searchine kan SidK zoekfilters aanbieden, waardoor het zoeken voor bezoekers nog eenvoudiger wordt.

Voorbeeld: een bezoeker zoekt op 'pianoles'. Er zijn verschillende redenen om op 'pianoles' te zoeken. De bezoeker kan bijvoorbeeld de intentie hebben om zich meteen in te schrijven voor pianoles, maar de bezoeker kan ook de behoefte hebben om eerst informatie over de verschillende tarieven van pianoles te krijgen. Door te filteren op 'cursussen' kan een bezoeker snel naar de gewenste cursus en door te filteren op 'informatie' krijgt de bezoeker eerst relevante informatie over pianolessen bij Scholen in de Kunst. 

Makkelijke integratie door Umbraco-plugin

Searchine is via de Umbraco- plugin op de website geïmplementeerd, hierdoor is supersnelle integratie mogelijk. Bij elke wijziging in het Umbraco CMS, gaat Searchine de inhoud opnieuw indexeren. Op deze manier is elke wijziging op de website meteen doorzoekbaar.

Verlies van bezoekers voorkomen

Door Searchine Site Search kan SidK relevante content aanbieden op 404-pagina’s (niet gevonden pagina’s). Het kan namelijk gebeuren dat bezoekers doorklikken naar een pagina die niet meer bestaat of dat bezoekers zelf een url invoeren die niet bestaat. Op basis van de opgevraagde url worden er dan resultaten getoond die relevant kunnen zijn.

Voorbeeld: als een bezoeker op www.scholenindekunst.nl/pianoles zoekt, toont Searchine zoekresultaten over pianoles die wel bestaan. Zo kan Scholen in de Kunst bezoekers verder helpen en voorkomt het verlies van bezoekers.

Bekijk hier de zoekoplossing van Searchine op de website van Scholen in de Kunst

 

De website van Scholen in de Kunst is gebouwd door True People

''Searchine werkt goed en dat merken onze bezoekers ook. Het aantal bezoekers dat direct na een zoekopdracht de website verlaat, is flink gedaald. Terwijl de zoekbalk juist veel vaker wordt gebruikt. Bovendien wordt de zoekbalk ook door onze medewerkers veel gebruikt om snel informatie op de website te vinden. Een prima optimalisatie voor onze website dus."
Scholen in de Kunst

Geïnteresseerd in Searchine?

Wij vertellen graag wat Searchine kan betekenen voor jouw organisatie.
Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Neem contact op