Content makkelijk doorzoekbaar maken met Searchine

Enpuls richt zich op versnelling van de energietransitie. De medewerkers gaan op ontdekkingstocht om te zien, horen en voelen wat er in de energiewereld gebeurt. Wat ze ophalen wordt vertaalt naar onafhankelijke visies. Vanuit deze visies worden er schaalbare concepten/oplossingen ontwikkeld, zodat marktpartijen en overheden hiermee verder kunnen. Via de website worden alle ontdekkingen om de energietransitie te versnellen gedeeld. Van persberichten tot podcasts. Van duurzame mobiliteit tot verduurzaming in de gebouwde omgeving. 

118 %

meer gebruikersinteracties

33 %

minder website uitstappen

35 %

meer sessies met zoekopdracht

Snel de juiste content vinden

Door de hoeveelheid content die Enpuls aanbiedt, kan het voor bezoekers lastig zijn om snel de juiste content te vinden. Daarom heeft Enpuls de zoekoplossing van Searchine op de website geïmplementeerd. Bij het intypen van al een paar letters, worden er direct zoekresultaten gegeven. Deze zoekresultaten bevatten een beschrijving van de pagina, zodat de bezoeker een inschatting kan maken van waar de pagina over gaat. Na de implementatie van Searchine Site Search heeft de website 33% minder website uitstappen na het uitvoeren van een zoekopdracht. Dit betekent dat bezoekers vaker op tenminste één van de zoekresultaten klikt na het uitvoeren van een zoekopdracht. 

Meer gebruikersinteracties

Het online doel van Enpuls is om informatie te verstrekken aan marktpartijen en overheden, zodat zij hier verder mee aan de slag gaan. Het is daarom belangrijk dat er zoveel mogelijk rapporten, whitepapers, podcasts en video's worden gedownload. Sinds de implementatie van Searchine Site Search vinden er 118% meer gebruikersinteracties plaats na het uitvoeren van een zoekopdracht. 

Makkelijk zoeken met filters

Om het bezoekers nog makkelijker te maken, kunnen bezoekers filters instellen op de zoekresultatenpagina. Door het aangeven van eigenschappen over de content waarnaar ze opzoek zijn, verdwijnen de zoekresultaten die niet relevant zijn en komen bezoekers dus sneller bij de juiste informatie. Bezoekers kunnen niet alleen filteren op onderwerp, maar ook op content type. Als een bezoeker bijvoorbeeld op zoek is naar een persbericht, vervallen alle andere content types zoals blogs en video's. 

Analyseren zoekgedrag

Searchine Site Search geeft inzicht in wat bezoekers zoeken via de zoekfunctie. Door dit gedrag te analyseren, informeert Enpuls actief over onderwerpen waar bezoekers geïnteresseerd in zijn. 

Terugkerende bezoekers

Na implementeren van Searchine Site Search wordt de zoekfunctie 35% vaker gebruikt. Van de gebruikers die de zoekfunctie gebruiken, is 70% een terugkerende bezoeker. Terugkerende bezoekers weten meestal al waarin ze geïnteresseerd zijn. Searchine Site Search maakt het mogelijk om deze informatie eenvoudig aan te bieden.

Bekijk hier de zoekoplossing van Searchine op de website van Enpuls

 

De website van Enpuls is gebouwd door True People

Searchine Site Search helpt ons bij het versnellen van de energietransitie. Door gedrag te analyseren van bezoekers en waarnaar wordt gezocht kunnen we actief informeren over onderwerpen waar bezoekers geïnteresseerd in zijn.
Enpuls

Geïnteresseerd in Searchine?

Wij vertellen graag wat Searchine kan betekenen voor jouw organisatie.
Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Neem contact op